Zoeken

Royal Air Maroc laat kans niet schieten en neemt vluchtroutes easyJet over

20 januari 2014 - 20:15 - Economie

©

Slimme commerciële zet van Royal Air Maroc. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij start vanaf april twee nieuwe vluchtroutes vanuit Parijs naar Tanger en Fez. EasyJet kondigde onlangs aan deze twee routes vanaf mei te willen afschaffen.

In een verklaring zegt Royal Air Maroc bewust te zijn van haar verplichtingen in de promotie van het toerisme in Marokko, en verklaart daarom haar aanbod op Tanger en Fez te willen versterken.

In akkoord met het Marokkaanse ministerie van vervoer, zullen de eerste vluchten op 1 april vertrekken. Op die datum gaat ook de nieuwe Marokkaanse luchthavenbelasting in.

Deze belasting zorgt voor veel onvrede bij een aantal buitenlandse vliegmaatschappijen. In reactie besloot EasyJet haar vluchten op Tanger en Fez te stoppen. Ook Ryanair neemt mogelijk drastische maatregelen door een deel of al haar vluchtroutes (32) naar Marokko te stoppen.

Naargelang het ticket zal de belasting van 100 à 400 dirham zijn. Een economische vliegticket wordt dus met 100 dirham belast, terwijl een eerste klas ticket 400 dirham meer zal kosten. De opbrengsten, geraamd op 900 miljoen dirham, zijn bestemd voor ontwikkelingsprojecten en de promotie van de ’bestemming Marokko’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team