Zoeken

Dystinct krijgt gouden plaat in Marokko voor eerste album

15 juli 2021 - 17:00 - Cultuur

©

Iliass Mansouri, beter bekend onder zijn artiestennaam Dystinct, doet het uitstekend. De Belgische artiest is momenteel in Marokko om zijn eerste internationale album ’Mon Voyage’ te promoten. Toen hij te gast was bij 2M, kreeg hij tot zijn grote verrassing een gouden plaat. Hij vertelt aan Tannaz op FunX hoe alles op dit moment verloopt.

Dystinct is actief als zanger, rapper en songwriter. Zijn muziek kan het best omschreven worden als urban met latin en arabische fusion elementen. Op het album Mon Voyage zijn Nederlandstalige tracks te beluisteren, maar ook stukjes in het Engels, Spaans, Arabisch, Frans en zelfs Duits.

Lees ook: DJ Hamida presenteert nieuwe album "Sunshine"

Dystinct heeft veel fans in Marokko en is daarom op mediatour door het geboorteland van zijn ouders. "Mijn team en ik hadden dat plan altijd al, maar we hadden niet verwacht dat we het zo snel zouden uitvoeren. Het voelde gewoon als het juiste moment. ’Ya La Laa’ was mijn eerste Arabische single en die was gelijk goed opgepakt in Marokko. Toen we zagen dat mensen het echt tof vonden, dachten we van: laten we het gelijk goed doen."

De rapper beleeft een hoogtepunt in zijn muziekcarrière. In Marokko is hij te gast gevraagd door verschillende media en kreeg zondag tot grote trots van zijn vader een gouden plaat uitgereikt voor zijn album bij televisiezender 2M. "Mijn vader was echt trots om mij op zo’n groot kanaal te zien en mijn familie begrijpt het nu echt. Dat was heel mooi om te zien."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team