Zoeken

Bilal Wahib treft regeling met minderjarig slachtoffer

29 juni 2021 - 17:40 - Cultuur

©

Acteur en rapper Bilal Wahib heeft een regeling getroffen met het gezin van de jongen die hij tijdens een livestream in maart uitdaagde zijn geslachtsdeel te laten zien in ruil voor geld.

De 22-jarige Marokkaans-Nederlandse artiest Bilal Wahib, raakte in maart in opspraak toen hij op een livestream op Instagram, samen met collega Mocro Maffia-acteur Oussama Ahammoud, een jongen van 12 jaar uitdaagde zijn geslachtsdeel te laten zien in ruil voor geld. De jongen ging de uitdaging aan en zijn geslacht kwam in beeld. De twee acteurs moeten er om lachen. "Weet je wat die hele tori is bro. Je hebt je piemel niet laten zien, bro. Je piemel kan toch niet kijken?", zei Wahib toen.

Er was veel verontwaardiging over het incident op sociale media. De acteur en rapper werd gearresteerd door de politie en geboycot door Instragram en de muziek en filmindustrie. "Toen ik het deed wist ik niet dat ik fout zat. Toen zag ik alle berichten op social media en kreeg ik een harde klap en dacht: wat ben ik aan het doen. Het was een domme manier van humor hebben. Toen realiseerde ik me pas hoe fout ik zat. Ik heb die nachten niet goed geslapen of bijna niet", zegt Wahib in het AD.

Lees ook: Jongen uit livestream Bilal Wahib doet zijn verhaal (video)

Hij vertelt hoe zijn wereld instortte na het incident. "Mijn moeder moest gewoon huilen, daar komt het op neer. Ik heb mijn moeder heel lang niet zien huilen. Ik kon niks zeggen. Ze was heel boos, mijn vader ook. Maar ik blijf haar kind", zegt hij met tranen in zijn ogen. "Sindsdien praat ik veel met vrienden, dat helpt."

Wahib excuseerde zich na de gebeurtenis meteen via zijn advocaat voor zijn ’onbezonnen, totaal misplaatste grap’. Hij wilde dit in de talkshow van Beau van Erven Dorens ook publiek doen, maar het slachtoffer en zijn ouders vonden het op dat moment niet gepast. Nu kan dat wel. "Dat staat in die regeling", aldus de acteur. Afgelopen week draaide 3FM ook weer voor het eerst een nummer van Bilal Wahib en hij is binnenkort ook op het witte doek te zien, waar hij een rol speelt in een nieuwe film met Maryam Hassouni en Soundos el Ahmadi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team