Zoeken

Rapper Niska waardeert discretie van Marrakech

10 november 2021 - 20:20 - Cultuur

©

De Frans-Congolese rapper Niska bracht op vrijdag 5 november een nieuw album uit met als titel: "Le monde est méchant". Met dit nieuwe opus dat uit 17 tracks bestaat, schudt de in Marrakech wonende artiest de digitale luisterplatforms door elkaar.

Op zijn 27ste heeft Niska reeds naam gemaakt in de Franse rap scene met een heel eigen stijl. Zijn nieuwe album doet veel stof opwaaien op luisterplatforms. In een interview met de krant Le Parisien spreekt hij over de albumrelease, zijn verhuizing naar Marokko en zijn muzikale projecten. Hij vertrouwt de krant toe dat hij bang was voor de reactie van het publiek op "Le monde est méchant", maar aangenaam verrast is door de ontvangst van het album door muziekliefhebbers. "Het is hit or miss. Het was een angstige periode waarin ik me afsloot van sociale netwerken, van Twitter. Een aantal liedjes zijn al meer dan twee jaar oud, ik had mijn twijfels, maar de mensen vinden het geweldig", zegt de rapper.

Lees ook: Broer Maitre Gims verhuist ook naar Marrakesh

Net zoals veel andere artiesten vóór hem, verliet Niska Frankrijk om zich permanent te settelen in Marokko, meer bepaald in Marrakech. Hij vertelt dat het leven in Marokko de moeite waard is en dat hij leert te leven in de grootste eenvoud en discretie. "In Frankrijk moet je altijd alles eerst berekenen wanneer je bekend bent. In Marrakech leef ik normaal en vraagt men mij maar één op de vijf keer om mijn handtekening, wanneer ik boodschappen ga doen bij Carrefour".

Lees ook: Artiesten Slimane en Vitaa bekronen succes met huis in Marrakesh

Niska gaat ook zijn eerste stappen zetten in de wereld van tv-talentenjachten. Hij is uitgekozen als jurylid voor "Nouvelle École", een tv-show over rap op Netflix. Op de vraag of zijn samenwerking met Afrikaanse artiesten ook betekent dat hij een concert in Afrika plant, antwoordt de artiest dat hij op 18 december een optreden heeft in Kinshasa, in de Democratische Republiek Congo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team