Zoeken

DJ Hamida presenteert nieuwe album "Sunshine"

14 juli 2021 - 10:40 - Cultuur

©

Het nieuwe muziekalbum van DJ Hamida ’Sunshine’ moet voor de comeback zorgen van de muzikant in deze tijden van corona. Met als ondertitel "zomer artiest" is de naam van het nieuwe album dan ook zeer toepasselijk. De Marokkaanse Fransman hoopt dat zijn muziek voor enige verlichting kan zorgen tijdens de wereldwijde coronapandemie. Hij hoopt met zijn nieuwe album het succes te evenaren van het nummer "Déconnectés" die hij maakte met Kayna Samet, Rim’K en L’artiste.

De echte naam van DJ Hamida is Ahmed Sidi Taanoum en hij heeft de afgelopen jaren zijn stempel gedrukt op de muziekwereld als producent en dj. Voor zijn nieuwste album "Sunshine", die een paar dagen geleden uitkwam, werkte hij samen met ISK, Cheb Bello en Leck. De dj wil zijn fans ondanks corona toch een onvergetelijke zomer bezorgen.

DJ Hamida is bekend van de muziekmix "À La Bien Mix Party" die hij sinds 2007 maakt. Zelf noemt hij het "Meknessi Style" waar hij onder meer gebruik maakt van (Noord)-Afrikaanse liedjes. Met zijn nieuwe album keert DJ Hamida terug naar zijn passie, namelijk muziek maken. Net als voor veel muzikanten heeft ook de dj een moeilijke periode gehad door de pandemie.

In een interview met de Franse website Cnews vertelt de artiest over zijn nieuwe album. "Het is altijd een feest om een nieuw album uit te brengen. Dit jaar is het nog meer speciaal. Het eerste post-covid-19. En ik moet bekennen dat het een beetje stress geeft als ik het vergelijk met de vorige keren," aldus DJ Hamida.

Sunshine is volgens de artiest van een ander kaliber dan de vorige albums. Daarom weet hij niet zo goed of het goed zal worden ontvangen onder zijn fans. Ook al is hij ervan overtuigd dat hij goed werk heeft geleverd. Volgens hem heeft de wereldwijde pandemie veel dingen, waaronder muziek, anders gemaakt. Perspectieven en emoties zouden nu anders zijn. "We bevinden ons nog steeds in een wereldwijde pandemie. We weten niet hoe de mensen het album zullen ontvangen. En in de muziek gaat alles snel," zegt de dj.

Op de vraag waarom hij niet voortborduurt op het succes van "À la Bien Mix Party" zegt hij dat hij iets anders wilde omdat hij al sinds 2007 muziekcompilaties maakt. "We zijn nu in 2021 en we moeten veranderen." Het nummer Sunshine van Fat-Joe met DJ Khaled en Amorphous heeft DJ Hamida geïnspireerd om zijn nieuwe album zo te noemen. "Ik ben fan van funk dus ik zeg tegen mezelf: Kom, Sunshine is perfect!".

Een gave van de dj is dat hij andere populaire muzikanten kan overhalen om samen met hem te werken. Volgens hem gaat het vooral om de waardering van elkaars muziek en niet om het bekend zijn. "De artiesten die meedoen zijn altijd heel enthousiast. Bijvoorbeeld ISK was heel enthousiast om mee te doen. Hij luistert al jaren naar mijn muziek." Volgens hem is hij succesvol door zijn Marokkaanse achtergrond die in zijn muziek terug te vinden is.

Met het muziekalbum Sunshine wil DJ Hamida iedereen die niet naar Marokko kan toch meenemen naar het Noord-Afrikaanse land. "Met de pandemie, de gesloten grenzen en de vele complicaties is het voor de mensen moeilijk om naar Marokko te gaan. Tegen hen zeg ik ’Kan je niet naar Marokko gaan? Dan komt Marokko naar jou.’ Daarom zie je in de intro van Sunshine ook een knipoog naar de welbekende Marokkaanse taxi," verklaart DJ Hamida.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team