Zoeken

Duitsland verzoeningsgezind na besluit van Marokko

5 maart 2021 - 10:00 - Marokko

©

Duitsland probeert de verzoenende kaart te spelen na het besluit van Marokko om alle contact, interacties of acties op te schorten, zowel met de ambassade in Rabat als met Duitse samenwerkingsagentschappen en politieke stichtingen.

De Marokkaanse ambassadeur in Duitsland is verzocht om zich te melden voor een dringende hoorzitting bij het ministerie van Buitenlandse Zaken over het besluit van de Marokkaanse diplomatieke autoriteiten, meldt Maghreb-Post. De minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas, zou hebben verklaard dat "Duitsland geen reden ziet om de goede diplomatieke betrekkingen met Marokko in gevaar te brengen". Een verklaring die klinkt als een verzoening na het besluit van het koninkrijk.

Nasser Bourita, Marokkaans minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkaanse diaspora, heeft maandag een officiële brief gestuurd naar premier Saadeddine El Othmani en andere leden van de regering, waarin hij hen oproept alle contacten met "de Duitse ambassade in Marokko" op te schorten "wegens diepe misverstanden met de Bondsrepubliek Duitsland over fundamentele kwesties voor het koninkrijk Marokko".

De wrijvingspunten gaan onder meer over het standpunt van Duitsland over de Sahara, de inmenging van Duitsland in de interne aangelegenheden van Marokko en het buitenspel zetten van Rabat bij de onderhandelingen over de toekomst van Libië op een conferentie die in januari 2020 in Berlijn werd gehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team