Zoeken

Het dubbel leven van de Marokkaans-Britse rapper Fredo: hits en celstraffen

30 oktober 2023 - 10:00 - Cultuur

©

Fredo, Britse rapper van Marokkaanse afkomst vooral bekend om zijn hit ’They ain’t 100’, is gearresteerd en wordt vastgehouden in een gevangenis in Dubai, op beschuldiging van "bezit van cannabis".

Slechts drie weken na de release van zijn eerste track ’They ain’t 100’ in 2016, belandde rapper Fredo al achter de tralies. Nu riskeert hij opnieuw een jarenlange gevangenisstraf. Hij wordt verdacht van het bezit van cannabis en zou in oktober zijn gearresteerd in Dubai. "De meest waarschijnlijke straf voor het bezit van cannabis zou één tot twee jaar gevangenisstraf zijn, maar het kan oplopen tot drie jaar", zegt Radha Stirling, CEO van de verdedigingsorganisatie Detained In Dubai, tegen The Sun. Naast een gevangenisstraf riskeert de rapper een uitzetting, een boete en een verbod om terug te keren naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Wat kost de Lamborghini Urus van de Marokkaanse rapper Morad?

Marvin William Bailey, meer bekend als Fredo, werd geboren op 6 maart 1994 in Queen’s Park, Londen, uit een vader uit Barbados en een moeder van Engelse en Marokkaanse afkomst. Hij werd van school gestuurd voordat hij zijn
diploma van secundair onderwijs behaalde. Later besloot hij carrière te maken in de muziek, met succes. In maart 2016 bracht hij zijn eerste nummer uit, "They ain’t 100", wat een instant succes bleek. Hij zat op dat moment een celstraf uit. Na zijn vrijlating volgden de mixtapes "Get Rich Or Get Recalled" (2017) en "Tables Turn" (2018). Zijn succes bleef groeien, culminerend in een nummer één positie in het Verenigd Koninkrijk in 2018 dankzij "Funky Friday", een samenwerking met Dave. De release van zijn eerste album "Third Avenue" op 1 februari 2019 bevestigde Fredo’s talent.

Lees ook: Rapper French Montana neemt afscheid van luxe villa in Californië

Fredo’s single "All I Ever Wanted" bereikte de 15e plaats in het VK. De man die bekend staat als de Londense YG bracht in 2021 nog twee albums uit: "Money Can’t Buy Happiness" en "Independence Day". Dit jaar bereikte hij de top van de hitlijsten dankzij zijn samenwerking met Stormzy. Hij heeft naar schatting een nettowaarde van meer dan 2 miljoen pond en verdient ook aanzienlijk door zijn partnerschap met het trainingsbedrijf Kick Game en zijn streams op Spotify.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team