Zoeken

Bende smokkelde cannabis naar België in Marokkaanse mozaïektafels

26 mei 2018 - 16:40 - Wereld

©

In België stonden eerder deze week zeven verdachten terecht voor internationale drugssmokkel. De bende smokkelde cannabis vanuit Marokko naar Europa in ambachtsproducten.

Mohamed R., beschouwd als de leider van de bende en eigenaar van een fastfoodrestaurant in België, riskeert 10 jaar gevangenisstraf en de confiscatie van 3,6 miljoen euro.

Tegen zijn medeplichtige, een 60-jarige vrouw die hij 1200 euro betaalde, eist het openbaar ministerie 7 jaar celstraf. De andere bendeleden riskeren van twaalf tot achttien maanden gevangenisstraf.

De bende werd opgerold nadat Mohamed R. op de terugweg van Nederland werd gearresteerd met een kapotte lamp. De politie ontdekte toen 344 gram heroïne in zijn auto en arresteerde hem. De bende ontving op hetzelfde moment een drugscontainer in de haven van Antwerpen.

Tijdens het onderzoek luisterde de politie tientallen telefoongesprekken af. Bij een eerste inval in Deurne werden vier verdachten aangehouden en 500 gram cocaïne, een groot geldbedrag en maar liefst 225 kilo cannabis in Marokkaanse mozaïektafels ontdekt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team