Zoeken

Notoire drugsbaas "le Chat" gearresteerd in Marokko

11 maart 2024 - 13:00 - Marokko

©

Félix Bingui, alias "le Chat", is vrijdagavond in Casablanca gearresteerd door de Marokkaanse autoriteiten. De Fransman, die op de internationale opsporingslijst van Interpol stond, wordt beschouwd als één van de grootste drugsbaronnen van Marseille.

Bingui was maandenlang op de vlucht nadat hij in februari 2023 in Thailand betrokken raakte bij een vechtpartij met een andere drugsbaas. In Marseille wordt hij gezocht voor grootschalige drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Lees ook: Marokkaans Nederlandse drugsbaas gearresteerd in Casablanca

De arrestatie is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Franse en Marokkaanse autoriteiten. Na een tip van de Franse politie werd Bingui in Casablanca gelokaliseerd en gearresteerd. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, noemde de arrestatie "een grote slag tegen de drugshandel."

Lees ook: Britse drugsbaas gearresteerd in Tanger Med

Naar verwachting zal Bingui binnenkort worden uitgeleverd aan Frankrijk. Daar zal hij terechtstaan voor de misdaden waarvoor hij wordt beschuldigd. De arrestatie van Bingui kan mogelijk een einde maken aan de bloedige clanoorlog die al maandenlang woedt in Marseille. De rivaliteit tussen de clan van Bingui, de Yoda-clan, en de DZ Mafia heeft al tot meer dan veertig doden geleid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team