Zoeken

Belgische politie arresteert Marokkaanse drugsbaron Soufian T.

9 juni 2023 - 20:00 - Wereld

©

De gerechtelijke politie van Antwerpen heeft dinsdag Soufian T., de vermoedelijke rechterhand van de voortvluchtige drugscrimineel Nasserdine T., gearresteerd tijdens huiszoekingen in het kader van een onderzoek naar de criminele organisatie, waarvan laatstgenoemde deel uitmaakte.

De 27-jarige Soufian T., alias "Burgemeester", werd samen met twee andere mannen gearresteerd tijdens huiszoekingen door rechercheurs op zeven locaties in Borgerhout en Antwerpen. Daar bezit de familie van de 35-jarige Nasserdine T., die bekendstaat als "Nadori", verschillende huizen en bedrijven, die hij zou hebben gebruikt voor cocaïnehandel. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij cocaïnehandel en witwassen. De drie verdachten werden voorgeleid aan de onderzoeksrechter, die gelastte dat ze in voorlopige hechtenis worden geplaatst in afwachting van hun verschijning voor de rechtbank op vrijdag.

Lees ook: Antwerpse Abdelilah ’Black’ en Karim ’Madonna’ opgepakt in Turkije

De advocaat van Soufian T., Tim Smet, weigerde commentaar te geven op de arrestatie. Het bewijs tegen de vermeende rechterhand van Nasserdine T. zou afkomstig zijn van gehackte berichten van Sky ECC. De jongeman werd in 2018 veroordeeld tot een werkstraf voor drugshandel. Onlangs was hij het doelwit van een aanslag met explosieven op een woongebouw . De politie installeerde toen een camera voor de deur van zijn officieel adres in Borgerhout.

Lees ook: Aanslag tegen Antwerpse woning in Marokko gearresteerde drugscrimineel

Nadori was lid van de Turtles, een Nederlandse criminele bende die in 2012 in het nieuws kwam na de verdwijning van een zending van 200 kg cocaïne. Na een mislukte moordaanslag vluchtte Nadori naar Marokko. Vorig jaar werd hij bij verstek veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf in de zaak Mixers. De crimineel wordt nog steeds gezocht en verblijft momenteel vermoedelijk in Dubai.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team