Zoeken

VS bevriezen bezittingen Antwerpse drugsbaron Othman El Ballouti

24 juli 2023 - 09:33 - Wereld

©

De Verenigde Staten hebben de bevriezing aangekondigd van alle eigendommen van Othman El Ballouti, miljonair en Antwerpse drugsbaron, die naar Dubai is gevlucht en bedreigd wordt door een Mexicaanse drugsbaron.

Washington wil naast de eigendommen van Othman El Ballouti, ook de bezittingen van Younes "El Magico", zijn broer, en hun medeplichtige Youssef B.A., alias "Benz", in beslag nemen. Amerikaanse bedrijven (banken, creditcardmaatschappijen, enz.), evenals buitenlandse bedrijven gevestigd in de VS, zijn niet langer toegestaan om transacties uit te voeren met de bedrijven van El Ballouti, die wordt beschuldigd van witwassen, meldt La Dernière Heure.

Lees ook: Door België uitgeleverde drugsbaron ’Temsamani’ in Marokko veroordeeld

"De sancties opgelegd door het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën aan drie Belgen, zijn het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen het parket van Antwerpen, de federale gerechtelijke politie van Antwerpen en de American Drug Enforcement Administration", meldt het Antwerpse parket dat de beslissing van de Amerikaanse autoriteiten toejuicht.

Het parket van Antwerpen en de federale politie zijn al jaren op zoek naar Othman El Ballouti, wiens organisatie naar verluidt 16 ton cocaïne via de haven van Antwerpen heeft geïmporteerd in minder dan een jaar. De man van Marokkaanse afkomst ontkent de feiten en claimt dat hij nooit veroordeeld is voor cocaïnehandel.

Lees ook: Drugsbaron "Mimo" gearresteerd in Algerije na verblijf in Marokko

In een recente video vraagt een vertegenwoordiger van Ismael "El Mayo" Zambada, de leider van het Mexicaanse drugskartel Sinaloa, op dreigende toon aan Othman El Ballouti om een oude schuld te vereffenen. "Maar je moet serieus zijn. Schulden zijn schulden van eer. Schuld van mannen. Het is een mannenzaak, geen vrouwenzaak," verklaarde de man in de video.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team