Zoeken

Dronken politieke leider veroorzaakt zwaar ongeval in Tetouan

1 december 2023 - 23:00 - Marokko

©

In de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima heeft een politiek leider onder invloed van alcohol, een ernstig verkeersongeval veroorzaakt. De zaak zorgt voor veel ophef in Marokko.

Het ongeval, waarbij meerdere mensen gewond raakten, heeft geleid tot een rechtszaak die op 7 december van start gaat. Deze zaak trekt veel aandacht vanwege de politieke gevoeligheid.

Lees ook: Spanje: Marokkaanse voetballer komt om bij verkeersongeval (video)

Het ongeval gebeurde in de wijk Jbel Dersa in Tetouan. De auto van de politicus botste op een voertuig waarin een vrouw en haar vriendinnen zaten. De slachtoffers in de aangereden auto hadden onmiddellijke medische hulp nodig en werden naar het regionale ziekenhuis Saniat R’mel overgebracht. Medische certificaten zijn uitgegeven volgens de wettelijke procedures.

De rechtbank heeft de politieke leider in staat van beschuldiging gesteld en overweegt meerdere sancties: een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, een boete van 3000 dirham voor rijden onder invloed, 700 dirham voor nalatigheid met letsel tot gevolg, en een boete van 500 dirham voor te hard rijden. Daarnaast kan zijn rijbewijs voor tien maanden worden ingetrokken.

Lees ook: Bejaard Marokkaans koppel op weg naar Marokko komt om bij vreselijk verkeersongeval

De beschuldigde riskeert volgens de wet echter een veel zwaardere straf, die kan oplopen tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 dirham. Verder is hij burgerlijk aansprakelijk gesteld voor het ongeval, wat betekent dat hij aanzienlijke financiële compensaties zou moeten betalen aan de slachtoffers. Deze bedragen variëren van 52.688,15 tot 84.376,1 dirham.

Bladna.nl