Zoeken

Marokkaanse justitie doet vastgoedschandaal herleven

6 december 2023 - 23:00 - Marokko

©

De rechtbank van beroep in Tetouan blaast een groot vastgoedschandaal in het noorden van Marokko, dat al vijf jaar sluimert, nieuw leven in. In het schandaal zijn prominente figuren betrokken, waaronder een bekende notaris, zijn vrouw, adouls (islamitische notarissen) en voormalige gemeentevoorzitters van Martil.

De zaak, die oorspronkelijk in 2018 werd opgeschort, komt opnieuw in de schijnwerpers door een recente inspectiemissie die de voortgang van de juridische procedures in Tetouan onder de loep nam.

Lees ook: Grote vangst in de wereld van vastgoedfraude in Casablanca

De rechtbank van beroep is van plan het dossier in de komende dagen te heropenen. Het betreft een omvangrijke fraudezaak waarin 21 personen worden beschuldigd van betrokkenheid bij een vastgoedproject, waarbij dezelfde appartementen meerdere keren aan verschillende kopers werden verkocht. De hoofdverdachten, waaronder de notaris en zijn vrouw, zijn slechts voor een deel van de feiten berecht, met gevangenisstraffen gaande van 5 tot 7 jaar als gevolg.

Lees ook: Vastgoedschandaal in Kenitra: grote som geld verdwenen

De zaak is complex door de vele betrokken partijen en de omvang van de fraude. Het schandaal, dat plaatsvond in de kuststad Martil, heeft honderden slachtoffers gemaakt en tientallen miljoenen dirhams opgebracht. De rechter heeft nu alle beschuldigden opgeroepen om voor de rechtbank te verschijnen.

Bladna.nl