Zoeken

Autoriteiten reageren op dood peuter op station Rabat

19 december 2023 - 14:30 - Marokko

©

Er zijn meer details vrijgegeven over een tragische ongeval begin november, waarbij een 4-jarig kind om het leven kwam in het treinstation Rabat-Agdal.

De peuter, die nog nooit een trein van dichtbij had gezien, wilde graag een treinreis maken. Zijn vader gaf gehoor aan deze wens en nam hem mee voor een ritje van Rabat-Agdal naar Kenitra en terug. "Bij hun terugkeer in Rabat gingen ze naar de roltrap die open was op de dag van het ongeval, zonder waarschuwingssignalen of barrières, ondanks dat deze defect was", vertelt de moeder van het kind in een post op de Instagram-pagina "Justice pour Omar".

Lees ook: Onderzoek gestart naar dodelijke drama in Tanger

Een bron dicht bij de zaak, die anoniem wil blijven, beschrijft het incident. "Er was een roltrap die door voetbalsupporters was gebruikt en waarbij een glazen wand was vernield. We hebben deze roltrap buiten gebruik gesteld en gestopt, in afwachting van het vervangen van het glas", legt de bron uit aan Hespress. "De roltrap was afgesloten voor gebruik, met signalering en markeringen die de toegang verboden. Onder onwaarschijnlijke omstandigheden gebruikte het kind de roltrap met zijn vader, en het betreurenswaardige ongeval gebeurde. Er bestaan opnames die dit bevestigen en die aan de onderzoekers zijn overhandigd."

Het 4-jarige kind viel 10 meter naar beneden toen hij de roltrap opging, waarvan een deel van de glazen balustrade was verwijderd. Bij aankomst van de hulpdiensten leefde het jongetje nog. Hij bezweek op weg naar het kinderziekenhuis Ibn Sina aan zijn verwondingen.

Lees ook: Baby Marokkaanse vrouw overleeft dodelijke brand in Frankrijk

Het overlijden van de peuter heeft geleid tot de opening van een onderzoek op bevel van de procureur des Konings, om de omstandigheden van het ongeval te verduidelijken en verantwoordelijkheden vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team