Zoeken

Tanger Med: hasj verstopt in nootjes

16 april 2021 - 20:20 - Marokko

©

De Marokkaanse nationale veiligheidsdienst DGSN heeft samen met de douane van Tanger een voertuig met een lading hasj onderschept in de haven Tanger Med. De drugs waren verstopt in een lading noten. De chauffeur die met 3 kilo hasj de oversteek naar Gibraltar wilde maken is gearresteerd.

Een gemengde brigade, samengesteld uit agenten van de douane en van de DGSN, belast met de controle van voertuigen die vanuit Tanger Med de oversteek maken naar Europa, deed op dinsdag 13 april een merkwaardige ontdekking. Bij de controle van een voertuig dat goederen vervoerde en op het punt stond aan boord te gaan van een veerboot naar Gibraltar, kon een aanzienlijke hoeveelheid cannabis in beslag worden genomen.

Het dagblad Assabah meldt dat het voertuig in kwestie aan een routinecontrole werd onderworpen nadat controleambtenaren argwaan hadden gekregen over de aard van de goederen die het vervoerde. Snuffelhonden van de hondenbrigade ontdekten sporen van cannabis. Een scannercontrole van het voertuig bevestigde deze vermoedens en toonde aan dat grote hoeveelheden noten gevuld waren met een verdachte substantie.

In totaal werd bij deze operatie 3 kilo hasj in beslag genomen. De bestuurder van het voertuig werd aangehouden. Volgens Assabah is het een 38-jarige Marokkaan. Tijdens zijn verhoor door de gerechtelijke politie van Tanger Med, ontkende hij op de hoogte te zijn geweest dat er cannabis verborgen was in de goederen die hij vervoerde. De man werd overgedragen aan de antidrugsbrigade. Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de drugs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team