Zoeken

Casablanca: hamam-eigenaren trotseren de wet

1 februari 2024 - 23:00 - Marokko

©

In Casablanca hebben diverse eigenaren van hamams besloten zich niet te houden aan het besluit van de autoriteiten om traditionele badhuizen drie dagen per week te sluiten. Deze maatregel werd ingevoerd om het waterverbruik te beperken.

Uitbaters van traditionele baden in de wijken Anfa, Ain Chock en Hay Hassani hebben besloten om hun hamams tijdens de verboden dagen te openen, ondanks de opgelegde restricties. Lokale bronnen melden aan Hespress de vrees dat dit openlijk verzet tegen het sluitingsbevel navolging kan vinden bij andere hamameigenaren.

Lees ook: Marokko: sluiting hamams maakt veel ongelukkigen

Abderahmane El Hadrami, regionaal secretaris van de sector openbare baden binnen de Algemene Unie van Bedrijven en Beroepen, benadrukt de bereidheid van de professionals in de sector om in gesprek te gaan met de lokale autoriteiten. Zij zoeken naar dringende, passende en haalbare oplossingen voor waterbesparing, terwijl ook de rechten van de werknemers beschermd worden.

Lees ook: Marokko: hamams bedreigd met definitieve sluiting

Mohamed Mhidia, de Wali van de regio Casablanca-Settat, had eind januari een verbod ingesteld op de activiteiten van openbare baden en het wassen van auto’s op maandagen, dinsdagen en woensdagen, met als doel het waterverbruik te beperken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team