Zoeken

Koninklijke gratie voor Dounia Batma?

5 juni 2024 - 17:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Dounia Batma, die een gevangenisstraf van een jaar uitzit in Marrakech, zou kunnen genieten van een koninklijke gratie ter gelegenheid van Eid ul-Adha.

Dounia Batma heeft vanuit de Oudaya-gevangenis in Marrakech een verzoek om gratie ingediend bij de minister van Justitie, Abdelatif Ouahbi. Ze hoopt op een plaats op de lijst van gevangenen die gratie zullen krijgen van Koning Mohammed VI voor het Offerfeest.

Lees ook: Zangeres Dounia Batma viert verjaardag in gevangenis (video)

Deze hoop wordt gevoed door uitspraken van haar ex-man Mohamed Al-Turk tijdens een live-uitzending op TikTok. Hij verklaarde dat de zangeres vóór Eid ul-Adha vrijgelaten zou kunnen worden. "Iemand die je mist komt binnenkort vrij... in 12 dagen heb je de bevestiging... ik ben voor een miljoen procent zeker," kondigde hij aan. "Ik praat alleen als ik zeker weet wat ik zeg... Ze was in Zwitserland... ze heeft gratie gekregen..."

Lees ook: Dounia Batma wacht in gevangenis op koninklijke interventie

Dounia Batma werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 dirham in de zaak "Hamza mon Bb". In januari arresteerde de gerechtelijke politie de zangeres in een appartement in Casablanca, waar ze haar toevlucht had gezocht na de tenuitvoerlegging van haar vonnis. Ze werd vervolgens overgebracht naar de Oudaya-gevangenis in Marrakech om haar straf uit te zitten. De zangeres had eerder al om een koninklijke gratie verzocht, maar de rechtbank had haar verzoek toen verworpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team