Zoeken

Dounia Batma vrijgelaten?

17 juni 2024 - 16:10 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Dounia Batma zou gratie hebben gekregen van Koning Mohammed VI en de gevangenis in Marrakech hebben verlaten. Dit nieuws circuleert al enkele dagen op sociale media en op websites die gespecialiseerd zijn in celebritynieuws.

Volgens een exclusieve bron van de website Boulapress zou de naam van Dounia Batma echter niet op de lijst staan van personen die gratie hebben gekregen van Koning Mohammed VI. Deze lijst werd afgelopen weekend gepubliceerd door het ministerie van Justitie.

Lees ook: Dounia Batma wacht in gevangenis op koninklijke interventie

Dounia Batma werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 dirham in de zaak "Hamza mon Bb". In januari arresteerde de gerechtelijke politie de zangeres in een appartement in Casablanca, waar ze zich schuilhield na de tenuitvoerlegging van haar vonnis te hebben vernomen. Ze werd vervolgens overgebracht naar de Oudaya gevangenis in Marrakech om haar straf uit te zitten.

Lees ook: Koninklijke gratie voor Dounia Batma?

De zangeres had eerder al gratie gevraagd aa de Koning. Haar advocaten hadden in die zin juridische stappen ondernomen, maar de rechtbank had de aanvraag verworpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team