Zoeken

Douanecontrole: Fouzi Lekjaa stelt wereld-Marokkanen gerust

8 november 2022 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Na aanleiding van geruchten over een mogelijke verscherping van de douanecontroles voor wereld-Marokkanen, heeft onderminister van Begroting Faouzi Lekjaa de gemoederen bedaard. Deze controles zullen alleen van toepassing zijn op commerciële transacties, verzekerde hij.

Gevraagd naar de controverse in het parlement, verklaarde de minister dat de douanecontroles niet zijn veranderd. Hij voegde eraan toe dat de huidige wet alleen van toepassing is op handelstransacties met betrekking tot goederen van buitenlandse oorsprong. "Afgezien van handelstransacties bemoeit de douane zich niet met de inspectie", benadrukte hij.

Lees ook: Marokkaanse douane verduidelijkt nieuwe douanerechten op geschenken

Persoonlijke bezittingen en geschenken van wereld-Marokkanen worden niet gecontroleerd, aldus Lekjaa. Hij legde uit dat de douane alles in het werk stelt om het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om het land binnen te komen.

Lees ook: Reizigers naar Marokko mogen maximaal 2000 dirham aan goederen meebrengen

De verklaring volgde op een verduidelijking van het ministerie van Financiën, dat ook categorisch ontkende dat de Marokkaanse douane de controles op geschenken en persoonlijke bezittingen van reizigers die het land binnenkomen, had verscherpt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team