Zoeken

Marhaba 2022: Marokkaanse douane initieert speciaal mechanisme

2 juni 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Alle partijen die betrokken zijn bij de organisatie van Operatie Marhaba 2022, worden opgeroepen om voorbereidingen te treffen. Dat is ook het geval voor de Administratie Douane en Indirecte Belastingen (ADII). De dienst heeft nieuwe maatregelen in het leven geroepen om de oversteek van wereld-Marokkanen te vergemakkelijken.

Marokko wil van de transitoperatie een groot succes maken, nadat deze vanwege de coronapandemie twee opeenvolgende jaren geschrapt moest worden. De Marokkaanse douane meldde op dinsdag 31 mei 2022 in een omzendbrief, dat alle mogelijke personele en logistieke middelen worden ingezet, die nodig zijn voor een kwalitatief hoogstaande onthaaldienst, overeenkomstig de geldende normen en voorschriften.

Een van de nieuwe faciliterende maatregelen voor een succesvolle editie van Marhaba 2022 is de automatische verlenging tot 31 december 2022, van de geldigheidsduur van de registratie van tijdelijk ingevoerde voertuigen, die afloopt in de jaren 2020, 2021 en 2022. Betrokkenen wordt verzocht zich tot het douanekantoor van hun keuze te wenden om de oude kaart in te leveren en de nieuwe te ontvangen.

De Marokkaanse douane voorziet ook in de goedkeuring van de overdracht van tijdelijk ingevoerde motorvoertuigen tussen niet-ingezetenen die in verschillende landen wonen, indien de begunstigde van de overdracht ook de eigenaar is van het voertuig. Andere faciliteiten worden geboden aan Marokkanen die ten minste 10 jaar in het buitenland wonen en 60 jaar of ouder zijn.

Om de Marokkaanse diaspora tegemoet te komen, heeft de douane nog tal van andere maatregelen getroffen en worden alle centrale en regionale diensten die belast zijn met het beheer van de klantrelatie verzocht om te zorgen voor een strikte uitvoering van de verbintenissen die voortvloeien uit het "Onthaal Handvest".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team