Zoeken

Broer "Brahim Bombastique" neergeschoten in Borgerhout

27 augustus 2021 - 18:50 - Marokko

©

Een 41-jarige man is woensdag in het been geschoten in Borgerhout, een wijk in het Belgische Antwerpen. Dat gebeurde nabij een speeltuin. De dader(s) waren op zoek naar Brahim "Bombastique", de broer van de neergeschoten man. Deze laatste is een drugsdealer die 450.000 euro zou hebben gestolen.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft de broer een doorsnee leven met een baan en een gezin met twee kinderen. Hij werd in de afgelopen weken meerdere malen bedreigd door een familie van Marokkaanse afkomst, die op zoek is naar zijn broer Brahim, bijgenaamd Bombastique, een bende in de drugskringen. Bombastique is ook geïdentificeerd als de dader van een granaataanslag op een woning in Borgerhout en werd vervolgd voor meerdere andere misdrijven.

Lees ook: Hoe een familie uit Antwerpen miljoenen witwaste in Marokko

Brahim zou bij een Marokkaanse familie waar hij vaak over de vloer kwam in Deurne-Noord, een schuilplaats hebben gevonden met een grote som cash geld. Het zou gaan over 450.000 euro. Hij zou dat geld hebben gestolen. De familie is sindsdien naar hem op zoek en besloot ook om achter zijn oudere broer aan te gaan. Het slachtoffer werd naar buiten gelokt en in zijn rechterknie geschoten. De man onderging woensdagavond een spoedoperatie. Hij doet het naar omstandigheden goed.

De moeder van het slachtoffer wilde donderdag niet reageren op het schietincident maar benadrukte wel dat hij niets te maken heeft met zijn jongere broer Brahim, waarmee hij zelfs geen contact meer heeft. De federale gerechtelijke politie van Antwerpen onderzoekt linken met het drugsmilieu en er is een onderzoeksrechter aangesteld door het Antwerpse parket.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team