Zoeken

Dood Firdaous: "14 maanden van slapeloze nachten, 14 maanden van immense pijn"

27 februari 2024 - 07:00 - Wereld

©

De twee oudere zussen van Firdaous (11), die in januari 2023 doodgeschoten werd in het Belgische Merksem, hebben een emotionele brief geschreven aan hun zusje. In de brief uiten ze hun verdriet en woede over de dood van Firdaous en hopen ze op gerechtigheid.

"Onze harten kunnen nooit meer geheeld worden", schrijven de zussen van 14 en 19 jaar. "14 maanden lang missen we ons lieve zusje. 14 maanden van slapeloze nachten, 14 maanden van immense pijn."

Lees ook: Belgische politie deelt beelden in zaak doodgeschoten Firdaous (video)

De zussen beschrijven Firdaous als een vrolijk en levendig meisje dat van het leven genoot. "Haar foto met mooie lach kent iedereen al van de media. Achter de foto was een vrolijk levendig meisje dat van het leven genoot. In onze herinnering straalt ze en tovert ze nog elke dag een glimlach op onze gezichten."

De dood van Firdaous was een traumatische ervaring voor haar zussen. "Getuige zijn van de moord op ons zusje en haar laatste adem zien en horen uitblazen is iets wat geen enkel persoon op deze aardbol mag ervaren. Onbeschrijfelijk, barbaars en onmenselijk."

Vorige week kondigde het Belgische parket de arrestatie van twee verdachten aan. De zussen zijn blij dat er twee verdachten zijn opgepakt in de zaak, maar ze beseffen dat dit hun pijn niet zal wegnemen. "De verantwoordelijke voor de dood van ons zusje moeten hiervoor boeten. Niet enkel hebben ze het leven van ons zusje ontnomen, ze hebben ons onze levensvreugde, ons geluk voor altijd afgepakt."

Lees ook: Arrestaties voor moord op kleine Firdaous bij drugsaanslag in Antwerpen

De zussen hopen dat de daders gestraft zullen worden en dat ze gerechtigheid zullen krijgen voor Firdaous. "De weg naar gerechtigheid is iets wat noodzakelijk is. Dat deze daad niet ongestraft kan blijven, vormt een groot deel van ons verwerkingsproces."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team