Zoeken

Dochter voetbalkoning Pele charmeert Rabat met haar Arabisch

15 februari 2023 - 21:00 - Cultuur

©

Kelly Cristina Nascimento, de dochter van de Braziliaanse voetballegende Pele, is een liefhebber van Marokko. Ze beschouwt het land als één van haar favoriete bestemmingen ter wereld. Ze is momenteel op bezoek in het koninkrijk en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat Darija te leren.

Kelly Cristina Nascimento heeft een geweldige tijd in Marokko. Ze maakt van haar verblijf in Rabat gebruik om de verschillende historische monumenten van de stad te bezoeken en om de Marokkaanse keuken te ontdekken. Op sociale media deelde de dochter van de legendarische voetballer verschillende foto’s en een video waarin ze samen met een toeristische gids Darija leert.

Lees ook: Voetballegende Pele trots op WK-succes Marokko

"Laat ons wat van die Braziliaanse inspanning naar onze broeders in Marokko brengen. Laat ons een andere taal leren! Het spijt me als ik per ongeluk iemand heb beledigd. Ik heb altijd van Marokko gehouden, ik dacht niet dat ik er nog meer verliefd op kon worden. Marokko is altijd al één van mijn favoriete plaatsen geweest in de wereld en ik dacht niet dat ik er nog meer van zou kunnen houden. Maar dat is wel gebeurd," schreef Kelly Cristina op sociale media.

Lees ook: Diego Maradona en Rivaldo dol op Marokko (foto)

De boodschap wekte veel bewondering op bij Marokkaanse internetgebruikers. "In één maand zo goed [Darija] beheersen... Je bent goed in het leren van talen en je accent is echt correct", reageerde een Marokkaan op Instagram. Andere Marokkaanse internetgebruikers maakten van de gelegenheid gebruik om hun liefde en respect voor haar vader uit te drukken. Pele is op 29 december 2022 op 82-jarige leeftijd overleden. Overigens werd er ook een levendig eerbetoon gebracht aan de voetbalkoning tijdens de openingsceremonie van het WK voor clubs, dat van 1 tot 11 februari 2023 plaatsvond in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team