Zoeken

Djamel Belmadi spreekt over wedstrijd van Algerije in Marokko

3 september 2021 - 17:40 - Sport

©

Djamel Belmadi, bondscoach van het Algerijns elftal, heeft aan Algerijnse media laten weten dat de diplomatieke crisis tussen Marokko en Algerije geen gevolgen zal hebben op de kwalificatiewedstrijd van de Algerijnse selectie tegen Burkina Faso in Marrakech.

Voor Djamel Belmadi is het vooral belangrijk dat de wedstrijd in veilige omstandigheden en in een kwaliteitsstadion wordt gehouden. Dat verklaarde hij tijdens een perspunt op woensdag. De bondscoach stelt dat de Algerijnse delegatie ernaar streeft "een positief resultaat" terug te brengen uit Marokko en hoopt dat "alles zoals moet zal verlopen".

Lees ook: Algerijns team "heel goed ontvangen" in Marokko

Algerije en Burkina Faso spelen op 7 september in het Grote stadion van Marrakech een kwalificatiewedstrijd voor het WK-2022 in Qatar. De wedstrijd werd naar Marokko verplaatst vanwege de slechte staat van het stadion 4 Août in Ouagadougou, waar het duel oorspronkelijk moest worden gespeeld.

Amine Abdi, algemeen directeur van het Algerijns elftal, bezocht onlangs Marrakech met zijn team om praktische kwesties zoals het verblijf en vervoer te regelen van het Algerijns elftal. Volgens Abdi verliep het bezoek heel goed en werd zijn team warm verwelkomd door de Marokkaanse voetbalbond FRMF en de Marokkanen in het algemeen. De Marokkaanse autoriteiten hadden volgens hem alles al geregeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team