Zoeken

Fouzi Lekjaa belooft koninklijk onthaal voor Algerijnse ploeg in Marrakech

6 september 2021 - 20:20 - Sport

©

Aan de vooravond van de WK-kwalificatiewedstrijd 2022 tussen Burkina Faso en Algerije op 7 september in Marrakech, is de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) van plan om de Algerijnen koninklijk te ontvangen, ongeacht de diplomatieke crisis tussen beide landen.

Fouzi Lekjaa zegt dat de Algerijnse voetbalploeg, die op maandag 6 september in Marokko wordt verwacht, recht zal hebben op "een waardig onthaal" en de "beste verblijfsvoorwaarden", meldt Fesnews.

Lees ook: Djamel Belmadi spreekt over wedstrijd van Algerije in Marokko

"We hebben er alles aan gedaan om het stadion in Marrakech in de best mogelijke omstandigheden te brengen en onze Algerijnse broeders een aangenaam verblijf aan te bieden," aldus Fouzi Lekjaa. "Wij hebben ook iedereen instructies gegeven om onze broeders van de Algerijnse delegatie niet te fouilleren en wij hebben hen gevraagd elk oponthoud te vermijden tijdens hun verplaatsingen en vooral tijdens hun trainingssessies," voegt de baas van de FRMF eraan toe.

"Het Marokkaanse volk, de Marokkaanse federatie en alle Marokkaanse sportfaciliteiten staan ter beschikking van coach Djamel Belmadi van het Algerijnse team en van zijn spelers," vervolgde Lekjaa. "Ik verklaar op mijn erewoord dat ik voor de veiligheid en de sereniteit van de Algerijnse selectie zal zorgen, net zoals ik dat doe met de selectie van mijn land", belooft hij.

Lees ook: Voetbal: Burkina Faso-Algerije op 7 september in Marokko

Tot slot benadrukt hij dat kwesties buiten de sport geen invloed mogen hebben op de relatie tussen atleten. "Ik sta ter beschikking van Djamel Belmadi en hoop dat hij zelf alles zal inspecteren en als hij ergens ontevreden over is, dan zullen wij onmiddellijk de nodige maatregelen nemen", aldus Fouzi Lekjaa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team