Zoeken

’Dikke Nordin’ ontkent betrokkenheid bij ontvoeringspoging Van Quickenborne

29 september 2022 - 13:00 - Wereld

©

De Belgische minister Vincent Van Quickenborne van Justitie werd vorige week samen met zijn gezin in een safe house ondergebracht. Er kwamen toen concrete ontvoeringsplannen aan het licht om hem en/of zijn gezin te ontvoeren. Drugscrimineel ‘Dikke Nordin’ is verdachte. Hij liet dinsdag via zijn advocaten weten dat hij niets te maken heeft met de ontvoeringspoging.

Afgelopen weekend werden vier Nederlandse mannen opgepakt die van plan zouden zijn geweest de Belgische minister te ontvoeren vanuit zijn huis in Kortrijk. Onder hen een 48-jarige man met een strafblad wegens poging tot moord en ontvoering. De mannen zouden in opdracht werken van een topfiguur binnen de drugsmaffia, en dan ligt het voor de hand dat het zou gaan om iemand die geviseerd wordt door de Belgische justitie, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: "Dikke Nordin" laat groot drugsproces stil leggen

Eén van de namen die circuleren, is die van drugscrimineel ’Dikke Nordin’ El Hajioui, die zich momenteel in Dubai bevindt. Via zijn advocaten liet hij dinsdag een verklaring verspreiden waarin hij elke betrokkenheid ontkent. Zijn advocaten vragen de "sensationele en fantasierijke schrijfsels te verwijderen en de heer El Hajioui niet langer onnodig in zijn rust te verstoren".

Lees ook: Zware straf geëist tegen Nordin El Hajjioui in België

"De heer El Hajioui distantieert zich ten volle van dergelijke praktijken ten aanzien van gezagsdragers die zich dagelijks inzetten voor de Belgische bevolking", aldus de advocaten. Ze leggen uit dat hun cliënt geen reden heeft om schade te berokkenen aan Van Quickenborne. ’Dikke Nordin’ zit niet in de gevangenis, er is geen uitleveringsprocedure voor hem, noch voelt hij zich in het nauw gedreven door Justitie. Maar de drugscrimineel speelt wel een grote rol in ten minste drie drugsdossiers. In totaal vordert de Belgische justitie 41 jaar cel tegen hem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team