Zoeken

Drugsbaron "Dikke Nordin" eindelijk in handen Belgische justitie

31 maart 2024 - 07:00 - Marokko

©

Na een jarenlange jacht is de beruchte drugsbaas Nordin El Hajjioui, beter bekend als "Dikke Nordin", vrijdagavond gearriveerd in Antwerpen. Hij werd uitgeleverd door de Verenigde Arabische Emiraten na de ondertekening van een nieuw uitleveringsverdrag tussen beide landen.

El Hajjioui, 35 jaar oud, was een van de meest gezochte criminelen van België. Hij wordt gezien als de spilfiguur in verschillende grote drugsprocessen in Antwerpen en zou ook betrokken zijn bij een drugszaak in Limburg. In 2020 werd hij gearresteerd in Dubai, maar de Verenigde Arabische Emiraten weigerden toen om hem uit te leveren.

Lees ook: Drugsbaron "Dikke Nordin" door Dubai uitgeleverd

Na de ondertekening van het nieuwe uitleveringsverdrag in 2023 werd El Hajjioui opnieuw gearresteerd en eind deze week aan België uitgeleverd. Hij zou zaterdag voor de Antwerpse onderzoeksrechter verschijnen.

Lees ook: Verhoogde druk op Belgisch-Marokkaanse drugshandelaren in Dubai

De uitlevering van El Hajjioui is een belangrijke overwinning voor de Belgische justitie. Het is de eerste keer dat een drugsbaron vanuit de Verenigde Arabische Emiraten wordt uitgeleverd. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt beloofde dat er in de komende maanden nog meer drugsbaronnen uit Dubai zullen worden uitgeleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team