Zoeken

Antwerpse burgemeester sluit handelszaken familie Jamal Ben Saddik

19 augustus 2022 - 20:21 - Wereld

©

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever heeft drie handelszaken gesloten die de laatste weken werden gelinkt aan aanslagen in het drugsmilieu. Twee daarvan zijn ook verbonden met de Borgerhoutse familie van kickbokser Jamal Ben Saddik. Het betreft de handcarwash Bens Cars en horecazaak Pokebowl Place.

Twee van de drie zaken die door burgemeester De Wever worden afgesloten zijn eigendom van de familie Ben Saddik, van wie een aantal leden bekend staan als drugshandelaars. Ze zouden verwikkeld zijn in een conflict binnen het drugsmilieu en zijn daarom het doelwit geworden van verschillende recente aanslagen.

Lees ook: Kickbokser Jamal Ben Saddik spreekt opnieuw over aanslagen

De reeks aanslagen tegen de familie Ben Saddik begon met een ontploffing aan de ouderlijke woning in de Zegepraalstraat op 1 juni. Daarna volgden beschietingen en aanslagen in verschillende andere Antwerpse districten en met name aan de handelszaken Bens Car en Poke Bowl Place. Met de sluiting van de twee zaken wil de burgemeester de veiligheid in de buurt helpen verzekeren, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Derde aanslag op restaurant van familie Jamal Ben Saddik

De derde zaak die De Wever heeft gesloten is het eethuis Stacks Pancakes, van de familie El H. uit Berchem. Ze werden de voorbije weken vier keer slachtoffer van beschietingen en aanslagen met vuurwerkbommen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team