Zoeken

Nederlanders met brandbommen gearresteerd bij pand familie Ben Saddik

24 augustus 2022 - 19:40 - Wereld

©

Vier Nederlanders zijn dinsdag door de Antwerpse politie gearresteerd. Ze waren onderweg met brandbommen en een vuurwapen, mogelijk om een aanslag te plegen op een pand dat in bezit was van de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik.

Het Antwerpse parket bevestigt dat de politie een verdachte wagen in Borgerhout aan de kant heeft gezet, en na een controle alle inzittenden heeft gearresteerd. Bij de verdachten zijn volgens het parket twee jongeren van 17 en 18 en twee van 20 jaar oud. Alle vier zijn ze afkomstig uit Amsterdam, schrijft het AD.

Lees ook: Antwerpse burgemeester sluit handelszaken familie Jamal Ben Saddik

De wagen van de vier jongemannen trok op camerabeelden de aandacht van de politie. De aanhouding vond plaats op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout, vlakbij eethuis Poke Bowl Place, dat in juli al drie keer het doelwit van aanslagen was. Het viertal is inmiddels verhoord door de politie. De twee minderjarigen komen voor de jeugdrechter in Antwerpen en de twee meerderjarigen voor de onderzoeksrechter.

Lees ook: Kickbokser Jamal Ben Saddik spreekt opnieuw over aanslagen

Eethuis Poke Bowl Place was in handen van de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik. Vanuit dit pand runde zijn broer, Saïd Ben Saddik, een telefoonwinkel. Die broer zou nu overhoop liggen met opdrachtgevers die hem beschuldigen van het stelen van een lading drugs.

Bladna.nl