Zoeken

Nieuwigheden op zeeroute Malaga-Tanger voor 2024

3 januari 2024 - 08:00 - Economie

©

De veerbootverbinding tussen Malaga en Tanger, verzorgd door Marítima Peregar, begint 2024 met twee significante veranderingen. Deze wijzigingen zijn onderdeel van een poging van de rederij om haar dienstverlening te verbeteren en te optimaliseren.

Sinds de start in maart 2023 heeft de route al veel reizigers en goederen tussen Spanje en Marokko vervoerd. Nu breidt Marítima Peregar haar diensten uit met de oprichting van een filiaal in Tanger, genaamd Marítima Peregar Maroc. Deze uitbreiding, onder leiding van havenmanager Mohamed Merroun, zal bestaan uit agentschappen in de haven Tanger Med en een centraal kantoor in Tanger Stad, meldt Malaga Hoy.

Lees ook: Nieuwe veerboot tussen Malaga en Tanger Med

Naast de nieuwe vestiging zet Peregar een stap vooruit met de aankondiging van een nieuw schip op de route, de ferry Urd van de Zweedse maatschappij Stena Line. Dit schip, dat eind januari uit Noord-Europa naar Malaga vaart, is een Ro-Pax-ferry, bedoeld voor zowel vracht als passagiers. Het heeft een capaciteit van 186 passagiers en 1600 lineaire meters voor goederen. De overeenkomst met Peregar bevat een eenjarig charter met een koopoptie, die mogelijk al voor maart wordt gelicht als het schip aan de verwachtingen voldoet. De eerste reizen met passagiers worden verwacht voor het einde van het eerste kwartaal van 2024.

Lees ook: Nieuwe vrachtverbinding tussen havens Malaga en Tanger Med

Deze route is cruciaal voor de import en export van producten uit de auto-industrie, de textielsector en de landbouw. Met deze twee belangrijke toevoegingen streeft de Spaanse reder ernaar zijn activiteiten op deze route uit te breiden, terwijl het zijn zeven wekelijkse afvaarten handhaaft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team