Zoeken

Marokko laat onderdanen bij grens Sebta niet binnen

27 juni 2022 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Aan de grensovergang Tarajal werden verschillende Marokkaanse gezinnen die in Europa wonen door de Marokkaanse autoriteiten teruggestuurd, omdat zij niet voldeden aan de gezondheidseisen voor Covid-19. Zij werden verzocht terug te keren naar Spanje, wat aan de Spaanse kant een enorme verkeersopstopping aan de grens veroorzaakte.

Het was een "dramatische situatie", klagen Marokkanen uit Europa. "Wij hebben meer dan vier uur aan de grens doorgebracht. Er heerst chaos onder de vele gezinnen die in Sebta aankomen zonder voorafgaande informatie over de Marokkaanse gezondheidsvoorschriften. Wij worden systematisch teruggestuurd, waardoor er files ontstaan aan de grens aan de Spaanse kant."

Lees ook: Marhaba 2022: veiligheid opgeschroefd in Melilla

"De situatie wordt ondraaglijk...", zeggen andere reizigers die vier uur hebben gewacht om de grens over te kunnen. "Er was geen hulp, steun of bescherming." Zij bekritiseren het gebrek aan cafés of restaurants tijdens deze warme periode en roepen de autoriteiten van de autonome stad op de situatie te verbeteren, zodat Marhaba 2022 in goede omstandigheden kan plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team