Zoeken

Luchthaven Agadir krijgt opknapbeurt

18 november 2022 - 08:00 - Marokko

©

Volgende maand beginnen de renovatiewerkzaamheden op de luchthaven van Agadir om de voortdurende toename van het aantal passagiers op te vangen. De werken zullen maximaal 12 maanden duren.

De Nationale Luchthavenautoriteit (ONDA) heeft aangekondigd dat de werkzaamheden op 6 december van start zullen gaan, meldt Les Inspirations Eco. De kosten van deze renovatie worden geraamd op 20,3 miljoen dirham.

Lees ook: Marokko gaat luchthavens renoveren

Met deze renovatie zal de ontvangstcapaciteit van de regionale luchthaven worden verbeterd wat betreft de naleving van de internationale normen inzake luchtverkeersbeheer, vliegveiligheid, luchthavenbeveiliging en de kwaliteit van de dienstverlening in het algemeen, aldus de ONDA.

Lees ook: Passagiersverkeer stijgt met 28% op luchthaven Agadir

Het project omvat de afbraak van de bestaande scheidingsmuren, de uitbreiding van de binnenlandse en internationale toegangszone en de zone voor aankomstcontrole en grensbewaking. Als onderdeel van de renovatie zal ook een nieuw gebouw worden opgetrokken. Bovendien zullen diverse netwerken, met name voor water, elektriciteit en riolering, worden verbeterd. Ook zijn structurele werkzaamheden, waterdichting en de bouw van een staalconstructie voor de terminal en de instapzone gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team