Zoeken

Luchthaven Tanger vernieuwt met oog op toekomst

12 november 2023 - 13:00 - Marokko

©

De luchthaven van Tanger heeft sinds enkele dagen een volledig gerenoveerde terminal. Deze is volledig operationeel en gewijd aan het afhandelen van nationale en internationale aankomsten.

De renovatie en modernisering van Terminal 1 van de luchthaven Ibn Batouta maakt deel uit van een groter project genaamd ’Quick wins’, dat tot doel heeft de capaciteit van de luchthaven te vergroten, de doorstroming van passagiers bij aankomst te verbeteren en te voldoen aan de verwachte groei van het luchtverkeer tot 2027.

Lees ook: Sterke toename passagiersverkeer op luchthaven Tanger

Het Nationaal Bureau voor Luchthavens (ONDA) meldt in een persbericht dat Terminal 1, oorspronkelijk bedoeld voor speciale vluchten, na renovatie en herinrichting nu volledig gericht is op aankomsten. De renovatie omvat een nieuw ingerichte aankomsthal met een uitgebreid douanegebied van 225 m², faciliteiten voor mindervaliden en drie X-ray gangen. Er is ook een nieuwe bagageband met twee uitbreidbare banden van 118 tot 143 meter, verbeterde sanitaire voorzieningen, kantoren en een medische spoedeenheid.

Lees ook: Historische passagierstoename: luchthaven Nador-El Aroui breekt records

Quick wins, dat in 2024 zal worden voltooid, omvat ook de uitbreiding van Terminal 2. De aankomstzone wordt omgevormd tot een vertrekhal, waardoor de huidige vertrekhal wordt vergroot. Daarnaast heeft het ONDA een architectuurwedstrijd uitgeschreven voor de bouw van een nieuwe, grotere terminal om de groei van het luchtverkeer tot 2040 op te vangen, evenals de bouw van een nieuwe verkeerstoren en diverse buiteninrichtingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team