Zoeken

Spanje "vernederd" door Marokko volgens José Maria Aznar

5 februari 2023 - 20:00 - Wereld

©

De voormalige Spaanse premier, José María Aznar, betreurde donderdag in Sevilla het feit dat Koning Mohammed VI Pedro Sánchez niet heeft verwelkomd bij zijn aankomst in Rabat. Hij beschouwt dit als een "vernedering".

"We zijn door Marokko vernederd", verklaarde Aznar tijdens een conferentie onder het thema "Spanje in debat" in Sevilla, en eiste dat de belangen van Spanje "beter verdedigd en vertegenwoordigd" worden. De voormalige premier hekelde ook het feit dat de topontmoeting tussen Marokko en Spanje niets heeft opgeleverd. "Er is een spectaculaire operatie uitgevoerd, maar er is geen akkoord bereikt, geen overeenstemming gevonden", aldus Aznar, die het teleurstellend vindt dat Sánchez werd "genegeerd" en nog verontrustender dat hij zich liet "negeren".

Lees ook: Spaanse premier niet onthaald door Koning Mohammed VI, onvrede in Spanje

Op dit moment zijn de betrekkingen tussen Marokko en Spanje "niet voordelig voor Spanje," aldus Aznar, die het buitenlands beleid van zijn land tegenover het koninkrijk veroordeelt. Volgens hem moet het buitenlands beleid van Spanje het onderwerp zijn van een consensus tussen politieke krachten. Hij betreurde ook dat Sánchez geen akkoord heeft bereikt met de leider van de PP, Alberto Núñez Feijóo, over de Sahara-kwestie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team