Zoeken

Daphne Hari: ’Badr is de held van zijn dochters’

30 november 2021 - 09:00 - Sport

©

Kickbokser Badr Hari is al jaren gelukkig getrouwd met Daphne Romani, de moeder van zijn vijf kinderen. De Telegraaf sprak haar naar aanleiding van haar pas verschenen kook- en lifestyleboek: ’Delicious Dishes’.

Daphne is reeds lang actief op Instagram, waar ze als foodie prachtige plaatjes van haar gerechten deelt. Ondanks haar zwangerschappen slaagt ze er ook nog steeds in om er beeldig uit te zien. "Maar ik leef zo gezond omdat ik vijf kinderen heb en niet ondanks. Sinds ik moeder ben geworden, is dat voor mij veel belangrijker geworden. Ik wil er zo lang mogelijk voor hen zijn", zegt ze aan De Telegraaf.

Lees ook: Badr Hari geeft inkijkje in privéleven (video)

Volgens haar vader droomde Daphne altijd al van een groot gezin. "Hij zegt dat ik als kind al tegen hem zei dat ik veel kinderen wilde. Zelf herinner ik me dat eigenlijk niet. Badr en ik hadden al drie meiden en wilden graag nog een vierde kindje. Toen de gynaecoloog in Marokko, waar we toen woonden, zei dat het een tweeling werd, kwam dat voor ons als een volslagen verrassing. Ik heb echt wel even moeten slikken: hoe ga ik dat doen? Ik kan ze niet allebei tegelijk voeden en verschonen… Op dat moment wist ik eigenlijk niet of ik nou moest lachen of huilen. Online las ik ook alleen maar allerlei horrorverhalen van tweelingmoeders; dat het zo zwaar was en de bevalling ook een hel. Ik was dus op het allerergste voorbereid. Misschien maar goed ook, want daardoor viel het in de praktijk alleen maar mee. Ja, het eerste jaar was het zeker wel aanpoten. Maar ik stond er natuurlijk niet alleen voor. Badr en ik deden het echt samen. Hij wiegde ’s nachts de ene baby terwijl ik de andere voedde. Zelfs toen hij midden in de voorbereidingen voor een wedstrijd zat. En dan is er ook nog onze oudste dochter. Ze is inmiddels 9 jaar en een geboren klein moedertje. Ik moet haar af en toe zelfs afremmen: ’Het is niet jouw taak om voor de baby’s te zorgen.’ Maar ze doet het zo graag. Behalve de luiers verschonen dan... Dat mag ik doen."

Lees ook: Badr Hari kondigt release "Legacy" aan (video)

Voor ze moeder werd, kookte Daphne eigenlijk nooit. Ze verloor haar eigen moeder aan borstkanker toen ze nog maar 12 was. "Toen ik zelf kinderen kreeg, realiseerde ik me hoe zwaar mijn moeder het gehad moet hebben toen ze besefte dat ze mij en mijn broer niet volwassen zou zien worden. De gedachte dat ik mijn kindjes zou moeten achterlaten, vind ik vreselijk. Ik wil er alles aan doen om gezond te blijven.” Haar man, Badr Hari, eet ’s avonds mee wat de pot schaft. Niks gezelliger dan met z’n allen aan tafel. Maar daarnaast eet hij nog vier of vijf keer per dag. Hij moet nou eenmaal aan zijn calorieën komen. Alles moet netjes worden afgewogen. Toen we nog in Marokko woonden, kookte ik voor hem. Dat is nu niet meer te doen met al die kinderen. We hebben nu iemand die speciaal voor hem extra eten bereidt. Overigens eet ik zelf ook graag koolhydraten. Maar ik weet dat ik ermee moet oppassen als ik wil afvallen. Na mijn bevallingen kwam ik veel sneller terug in vorm door minder koolhydraten te eten en meer vetten. Andere moeders op het schoolplein vroegen: hoe doe je dat toch, er zo uitzien? Dus dan gaf ik tips. Op een dag dacht ik: die kan ik net zo goed online delen, dan hebben meer mensen er iets aan. Zo is mijn Instagram-account Daphnesdeliciousdishes ontstaan."

Lees ook: Badr Hari krijgt kritiek na promofilmpje voor Mo Bicep (video)

Haar gerechten worden sterk beïnvloedt door de Marokkaanse keuken. "We hebben er ook een hele tijd gewoond. Ik ben teruggekomen voor de bevalling van de tweeling. Mijn tweede en derde kindje heb ik daar gekregen en dat ging echt heel erg goed, maar voor een tweeling wilde ik toch liever naar een Nederlands ziekenhuis. Ook omdat mijn familie dan dichterbij zou zijn. Meteen daarna ging de wereld in lockdown en moesten we hier blijven. Ik had er een dubbel gevoel over. Aan de ene kant ben ik echt een Nederlands meisje; ik hou ervan om op de fiets te springen en zomaar ergens heen te gaan, van wandelen in het Vondelpark en dan ergens een koffietje halen. Aan de andere kant mis ik de warmte en gastvrijheid van Marokko. Het rustige leven dat we daar leidden. En het lekkere eten. Alleen al daarom eten we minstens eens per week couscous. Meestal op zondag, bij mijn schoonfamilie, gezellig met z’n allen bij elkaar."

Lees ook: Badr Hari papa geworden van tweeling Nora en Ayden (foto)

Dapne en Badr hebben vier dochters en één zoontje, maar dat was op zich niet belangrijk voor Badr, vertelt Daphne. Haar man is de held van zijn dochters, een echte meidenvader. "Toen de derde werd geboren en dat weer een meisje bleek, zei hij: ’Yes! Ik zou echt niet goed weten wat ik met een jongetje aan moest.’ Dat is goed gekomen, hoor. Hij is net zo dol op Ayden als op onze dochters. Dat jongetje wordt enorm verwend. Iedereen wil hem altijd op schoot. Ook onze oudste. Die biedt dan aan om een van de baby’s mee te nemen van de keuken naar de huiskamer en dan pakt ze altijd Ayden op. ’Ik heb maar één broertje,’ zegt ze dan. Ayden is ook echt een heel schattige baby. Hij is heel knuffelig en aanhankelijk. Veel meer dan zijn zussen, lijkt het wel."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team