Zoeken

Idriss zwom naar Spanje en slaapt in een oude bioscoop

28 februari 2023 - 09:00 - Wereld

©

Idriss, een 23-jarige dakloze man uit Marokko, kwam drie maanden geleden aan in Granada. Hij verliet Marokko zwemmend en belandde in de Spaanse stad. Idriss woont momenteel in een verlaten bioscoopgebouw en overleeft dankzij de hulp van buurtbewoners.

De twintiger heeft zijn eigen kleine ruimte gecreëerd, met dekens en kartonnen dozen, in de trappen van de oude bioscoop, dat tien jaar geleden werd gesloten. De jongeman met krullend haar spreekt weinig Spaans, maar kan zich verstaanbaar maken met gebaren. Hij vertelt aan Ideal dat hij geen plaats op een migrantenboot kon vinden en daarom van Marokko naar Spanje was gezwommen. In zijn kleine slaapplaats vindt men een rugzak, kleding, oortjes en een oud matras. Tijdens de koudere perioden zegt hij de hulp te krijgen van sommige buren.

Lees ook: Karim Chnani, van migrant zonder papieren tot accountant

Sinds zijn aankomst in Granada woont Idriss in deze ruimte. De jongeman vertelt dat hij "werkt", maar ook dat hij "werk zoekt". Met gebaren laat hij weten dat hij kapper is. Hij is op zoek naar een baan waar hij meer kan verdienen om zijn leefomstandigheden te verbeteren.

Bladna.nl