Zoeken

"Leven op straat is angstaanjagend": ex-dakloze Marokkaan in Spanje vertelt

24 november 2023 - 11:00 - Wereld

©

Haitam Bakkour, een 25-jarige Marokkaan, kwam in augustus 2022 aan in het Spaanse San Sebastián. Hij bracht twaalf maanden door op straat, voordat hij in juli een plek vond in het opvangcentrum van Caritas in Ategorrieta. In een reportage van Diario Vasco deelt hij zijn ervaring als dakloze.

De twintiger beschrijft het harde leven op straat. "Het is moeilijk, heel moeilijk. Je wordt beroofd, aangevallen en hebt het altijd koud," vertelt hij, wijzend op de onverschilligheid, het wantrouwen en het gebrek aan respect dat zijn zelfvertrouwen heeft aangetast.

Lees ook: Dakloze Mohamed in Sevilla doodgestoken

Haitam arriveerde vorig jaar augustus in Donostia. "Op de 22e verliet ik Marokko. Op de 24e kwam ik aan in San Sebastián. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan. Mijn eerste nacht bracht ik door op het station van Loyola. Ik heb ook tijd doorgebracht in Villabona, Zizurkil en Martutene, maar daar zijn slechte mensen. Ik wil niet met hen omgaan," legt hij uit.

Lees ook: Wanhopige situatie voor dakloos Marokkaans gezin in Spanje

De jongeman heeft ingestemd met het interview om te strijden tegen stereotypen. "Niet alle Marokkanen stelen. Er zijn slechte mensen, net als overal, maar we zijn niet allemaal hetzelfde," benadrukt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team