Zoeken

Grote kuis: Tanger jaagt migranten en bedelaars weg voor de zomer

21 mei 2024 - 21:00 - Marokko

©

De autoriteiten van Tanger-stad zijn zaterdag begonnen met een grootschalige operatie om het openbaar domein vrij te maken. De stad moet schoner en aantrekkelijker worden voor het zomerseizoen.

Tijdens deze actie werden openbare gebieden langs de hoofdstraten en aangrenzende steegjes, inclusief de zeedijk, ontruimd. Tientallen te huur aangeboden auto’s en elektrische scooters, evenals karren voor straatverkoop van voedsel, werden in beslag genomen, meldt Al3omk.

Lees ook: Casablanca jaagt straatverkopers weg

Ook illegale parkeerplaatsen in het centrum, zoals de vrachtwagenparking bij Ryad Tetouan, werden ontruimd. De autoriteiten hield daarnaast honderden bedelaars, daklozen en Sub-Saharaanse migranten tegen. De migranten werden overgebracht naar het Ziaten-centrum voor repatriëring naar hun land van herkomst. Bedelaars worden vastgehouden in afwachting van hun voorgeleiding voor de bevoegde officier van justitie.

Het stadsstrand bleef niet gespaard. Met assistentie van ordehandhavers en hulptroepen namen de autoriteiten honderden stoelen, parasols en tafels, diverse grote gasflessen, keukengerei en meer in beslag. Tegelijkertijd voerden de lokale autoriteiten van Charaf Maghougha een operatie uit om het strand van Malabata vrij te maken, terwijl de tweede en derde administratieve annexen tientallen daklozen lieten oppakken.

Lees ook: Tanger versterkt veiligheid

Deze acties komen voort uit de instructies van de wali van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, Younes El Tazi. Hij benadrukte het belang om de stad schoon en aantrekkelijk te maken voor het komende zomerseizoen. Tanger is een populaire toeristische bestemming voor buitenlandse toeristen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team