Zoeken

Dakloze Marokkaanse vrouw woont in 5-sterren hotel in Parijs

14 oktober 2021 - 11:20 - Wereld

©

Malika, een 65-jarige Marokkaanse vrouw, is één van de 59 vrouwen die kunnen genieten van de solidariteitsactie van de vastgoedgroep Assembly in Frankrijk.

Malika, een kansarme Marokkaanse vrouw, woont al vier maanden lang niet meer in het opvangcentrum. Zij heeft haar intrek genomen in een vijfsterrenhotel tegenover de Opera Garnier in Parijs, dat voor haar en 58 andere vrouwen in nood, ter beschikking is gesteld in het kader van een solidariteitsactie op initiatief van de vastgoedgroep Assembly.

Lees ook: Dakloze Marokkaan dood aangetroffen in Parijs

Het was een buitenkansje voor deze voormalige naaister van Marokkaanse afkomst die al 20 jaar in Frankrijk woont. De vrouwen hebben verschillende nationaliteiten en achtergronden en zullen samen met hun 80 kinderen in dit hotel verblijven tot aan het einde van de werkzaamheden in mei 2022. Het pand wordt omgebouwd tot kantoren. Assembly is de nieuwe koper van dit 10.000 m² grote pand, omgedoopt tot Hotel L.

Lees ook: Marokkaan in België vangt daklozen op in zijn hotel (video)

"Al de vrouwen zijn lang dakloos geweest. Sommigen van hen waren slachtoffer van huiselijk geweld, anderen kwamen terecht in prostitutienetwerken, ... Zes maatschappelijk werkers begeleiden hen zodat zij hun zelfvertrouwen kunnen herwinnen en de administratieve stappen kunnen ondernemen die nodig zijn voor hun reïntegratie. Er is een ruimte voor yoga ingericht, evenals een wellness-salon, kapper en manicure", vertelt Julie Acquaviva, directeur van de noodopvang van het protestants sociaal actiecentrum (CASP) aan Le Parisien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team