31 januari 2021 - 14:40 - Wereld
De Marokkaans-Belgische Ahmed Ben Abderrahman baat nu reeds 26 jaar Hotel Mozart uit in het hartje van Brussel. Het hotel heeft 47 kamer en ontvangt betalende gasten zoals toeristen en zakenmensen, maar stelt daarnaast ook kamers ter beschikking van mensen zonder een dak boven hun hoofd. Voor de uitbater van Hotel Mozart is die gastvrijheid de evidentie zelf.
In 2015 kreeg de 66-jarige Ahmed Ben Abderrahman veel media-aandacht omdat hij tijdens de grote vluchtelingenstroom in België veel gezinnen onderdak bood. Maar het hotel van Ben Abderrahman stond al van bij de aanvang open voor zij die het nodig hadden. "Het grote probleem is de ongelijkheid, dat weet iedereen", zegt hij aan Bruzz. "Mensen worden steeds meer aangespoord om te consumeren, afstand te houden en aan zichzelf te denken".
Omdat Hotel Mozart nu gesloten is omwille van de corona-pandemie, zet Ben Abderrahman zich op een andere manier in voor mensen zonder papieren, daklozen en andere mensen in noodweer. Hij zamelt dagelijks voedsel en kleding in en deelt het uit aan zij die het nodig hebben.
"Solidariteit is het enige kompas dat ons richting kan geven", zegt hij. "We zouden iedereen die te veel heeft moeten samenbrengen. Zij moeten hun overvloed delen met diegenen die het nodig hebben. Een land waar geen solidariteit is, is op weg naar de ondergang", concludeert Ben Abderrahman.
Hart van Nador sterft: inwoners in actie
Naar Marokko met de auto: 10 fatale fouten die je moet vermijden
Sherine dreigt met rechtszaak na kritiek in Marokko
Topteam: Hammouchi gaat samenwerken met VAE-inlichtingendienst
Zomerreis naar Marokko dreigt fiasco te worden door hoge prijzen
Marokko onthult schokkende cijfers over gifdieren
Marokkaanse en Nederlandse vrouwen sterven door explosie in Spaanse bar
McDonald’s verrast met Marokkaanse Hawaï
Drugs uit Marokko en Colombia nu via Spaanse rivier
Bengalese topfunctionaris reist met munitie naar Marokko
Borgerhoutse burgemeester zoekt rust in Tanger
Verhoogde Spaanse surveillance bij enclaves, Marokko in het vizier
Antwerpse moskee krijgt dreigbrief en kogel
Trauma na vlucht: passagier Manchester-Agadir vertelt