Zoeken

Marokkaan in België vangt daklozen op in zijn hotel (video)

31 januari 2021 - 14:40 - Wereld

©

De Marokkaans-Belgische Ahmed Ben Abderrahman baat nu reeds 26 jaar Hotel Mozart uit in het hartje van Brussel. Het hotel heeft 47 kamer en ontvangt betalende gasten zoals toeristen en zakenmensen, maar stelt daarnaast ook kamers ter beschikking van mensen zonder een dak boven hun hoofd. Voor de uitbater van Hotel Mozart is die gastvrijheid de evidentie zelf.

In 2015 kreeg de 66-jarige Ahmed Ben Abderrahman veel media-aandacht omdat hij tijdens de grote vluchtelingenstroom in België veel gezinnen onderdak bood. Maar het hotel van Ben Abderrahman stond al van bij de aanvang open voor zij die het nodig hadden. "Het grote probleem is de ongelijkheid, dat weet iedereen", zegt hij aan Bruzz. "Mensen worden steeds meer aangespoord om te consumeren, afstand te houden en aan zichzelf te denken".

Omdat Hotel Mozart nu gesloten is omwille van de corona-pandemie, zet Ben Abderrahman zich op een andere manier in voor mensen zonder papieren, daklozen en andere mensen in noodweer. Hij zamelt dagelijks voedsel en kleding in en deelt het uit aan zij die het nodig hebben.

"Solidariteit is het enige kompas dat ons richting kan geven", zegt hij. "We zouden iedereen die te veel heeft moeten samenbrengen. Zij moeten hun overvloed delen met diegenen die het nodig hebben. Een land waar geen solidariteit is, is op weg naar de ondergang", concludeert Ben Abderrahman.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team