Zoeken

Nabilla Benattia beroofd, Marokkaan gearresteerd

25 september 2021 - 12:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse veelpleger die tussen 2005 en 2020 al 24 keer werd veroordeeld, is in voorlopige hechtenis genomen voor een inbraak bij Nabilla Benattia en haar partner Thomas Vergara in Frankrijk.

In de nacht van 6 op 7 juli, rond 02.40 uur in de ochtend, werd er ingebroken in de hotelkamer van Nabilla Benattia en Thomas Vergara. "Verschillende objecten, waaronder juwelen en huwelijksgeschenken" werden "door een onbekend persoon meegenomen", zei Jean-Baptiste Bladier, officier van justitie van Senlis na het incident. Hij voegde eraan toe dat de buitgemaakte goederen en de aangerichte schade op meer dan 150.000 euro werden geraamd.

Lees ook: Opmerkelijke inbraak in villa hoge officier Marokkaanse Gendarmerie

De inbraak werd gepleegd in afwezigheid van Nabilla Benattia, de tv-ster die bekend werd door haar deelname aan de reality-show "Les anges de la téléréalité" in 2013. Het onderzoek dat werd ingesteld leidde maandag tot "de arrestatie van een 34-jarige man van Marokkaanse nationaliteit, woonachtig in Creil, en een 41-jarige vrouw van Franse nationaliteit, die eveneens in Creil woont", aldus het parket van Senlis in een verklaring.

Lees ook: Influencer Sofia Taloni vergiftigd en beroofd in Turkije

"Tijdens hun respectieve verhoren hebben beide verdachten ontkend betrokken te zijn bij de feiten in kwestie," zegt het parket dat op 23 augustus een gerechtelijk onderzoek opende met de beschuldiging van "gekwalificeerde diefstal tegen onbekenden". Na afloop van hun hechtenis werden de verdachten dinsdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter, en werd de man in staat van beschuldiging gesteld. De aangehouden vrouw is de "voormalige metgezel van de verdachte, bij wie hij nog steeds woont". Zij kreeg de "status van getuige".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team