Zoeken

Marokkaanse atletiekkampioene nagenoeg dakloos (video)

5 november 2021 - 12:40 - Sport

©

De Marokkaanse atletiekkampioene Faiza Bachar, woont al meer dan een jaar in een huis dat op instorten staat. Ze woont in een kamer zonder sanitaire voorzieningen, omdat ze zich niet kan permitteren om hun woning in de regio Ouled Berhil bij de stad Taroudant te herstellen. Het huis is door hevige regenval volledig verwoest.

Faiza Bachar vertelde aan Alyaoum24 dat de medailles en prijzen die ze op internationale, nationale en regionale wedstrijden heeft gewonnen, haar niet konden beschermen tegen deze situatie.

Ze vertelt dat ze uit noodzaak met haar training gestopt is vanwege het ontbreken van een douche in haar woning en omdat ze niet over de middelen beschikt voor haar sportuitrusting en voor de reizen.

De loopster, die Marokko vertegenwoordigde tijdens internationale, Aziatische en Europese sportwedstrijden, hoopt het dak van haar ingestorte huis nog vóór het regenseizoen te kunnen herstellen, zodat zij en haar vader niet gedwongen worden om hun huis te verlaten en bij buren of familie te gaan wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team