Zoeken

Daders martelmoord op Hilal Makhtout voor de rechter in België

19 november 2023 - 19:00 - Wereld

©

In België gaat deze week het proces in assisen van start tegen de daders van de moord op Hilal Makhtout, een kleine drugsdealer uit Genk, wiens zwaar verminkte lichaam op 12 maart 2019 werd gevonden in Forzée, Wallonië. Meer dan vier jaar na de gruweldaad staan dertien beschuldigden voor de assisenrechtbank van Tongeren.

Hilal, die mentaal beperkt was, werd meedogenloos gemarteld door zijn beulen die hem ernstige verwondingen, brandwonden en andere martelingen oplegden. Hilal werd ontvoerd door een groep van vijf individuen die hem verdachten van het stelen van drie kilo cocaïne.

Lees ook: België: 13 verdachten terecht voor martelmoord op Hilal Makhtout

De ontvoerders pasten extreme martelmethoden toe op Hilal. Gedurende drie dagen werd de jongeman geslagen, verbrand en onderworpen aan vreselijke kwellingen, waaraan hij uiteindelijk bezweek. Zijn beulen vervoerden zijn vreselijk verminkte lichaam vervolgens naar een huisje in Forzée, waar het door onderzoekers werd ontdekt.

Lees ook: Proces tegen moordenaars Zaccaria na 10 jaar van start

De verdachten, waaronder Amine Ait Aadi, een bekende van Hilal, worden beschuldigd van ontvoering, gijzeling, marteling en moord. Het proces trekt veel aandacht en veroorzaakt veel spanning tussen de families van het slachtoffer en de verdachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team