Zoeken

Coronavirus: vaccinatiecertificaat om Marokko verder te stabiliseren

20 mei 2021 - 11:20 - Marokko

©

Volgens professor Azeddine Ibrahimi stabiliseert de epidemiologische situatie in Marokko zich met de dag. Afgelopen maandag plaatste hij een bericht op Facebook waarin hij pleit voor de invoering van een digitaal vaccinatiebewijs.

De directeur van het biotechnologielaboratorium van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van Rabat en tevens lid van het Nationale Wetenschappelijke Covid-19 Comité, Azeddine Ibrahimi, zegt dat de positieve ontwikkeling van de gezondheidssituatie "kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, zoals het handhaven van de avondklok tijdens de maand Ramadan.

Het doel van alle behandelingsbenaderingen voor Covid-19 is om ervoor te zorgen dat er zich geen kritieke gevallen ontwikkelen". Volgens de professor is Marokko met zijn landelijke vaccinatiecampagne op de goede weg om de 20% van de bevolking (Marokkanen ouder dan 45 jaar) te beschermen waarvan de kans het grootst is dat ze in kritieke toestand in het ziekenhuis belanden.

De vaccinatiebereidheid is flink gegroeid nu is gebleken dat de meeste Marokkanen die op de intensive care terecht komen of overlijden aan een coronavirusbesmetting niet-gevaccineerde mensen zijn. Ibrahimi verwacht dat gevaccineerde mensen met een vaccinatiecertificaat zich in de toekomst zonder speciale toestemming weer vrij kunnen bewegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team