Zoeken

Coronavirus Marokko: nieuwe cijfers en goed nieuws

28 april 2020 - 10:00 - Marokko

©

De coronavirus pandemie is al een week in een dalende trend in Marokko. Positief is dat het sterftecijfer in de afgelopen dagen naar 4 procent is gedaald.

Volgens Mohamed Lyoubi, directeur epidemiologie bij het Marokkaanse ministerie van Gezondheid, was het sterftecijfer begin vorige week nog van 4,5 procent. 162 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus in het koninkrijk.

In de afgelopen dagen steeg ook het aantal genezingen met 14,6 procent. In totaal herstelden 695 coronapatiënten volledig sinds het begin van de epidemie op 2 maart dit jaar.

Lyoubi liet tijdens een wekelijkse perspunt eveneens weten dat 4120 coronavirusbesmettingen waren vastgesteld in Marokko en dat 80 procent van de gevallen die in de afgelopen weken werden ontdekt mensen betreft die in contact waren met zieke familieleden.

Casablanca-Settat telt nog steeds het meest aantal gevallen met 26 procent van alle coronabesmettingen in Marokko. Daarna volgen Marrakech-Safi met 21 procent, en de regio’s Fez-Meknes, Tanger-Tetouan-Al Hoceima en Draa Tafilalet (waar een haard in een gevangenis werd ontdekt), met elk bijna 13 procent van het totaal aantal gevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team