Zoeken

Coronavirus Marokko: minder besmettingen, meer genezingen

27 mei 2020 - 11:12 - Marokko

©

In Marokko werden in de afgelopen 24 uur 45 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het totaal aantal gevallen bereikt daarmee 7577.

Volgens nieuwe gegevens van het ministerie van Gezondheid werden 37 nieuwe besmettingen in de regio Casablanca-Settat geregistreerd. Daarna volgen Marrakech-Safi met 5 nieuwe gevallen en Tanger-Tetouan-Al Hoceima met 1 nieuwe besmetting. In de rest van het land werden geen nieuwe besmettingen gemeld.

Positief is dat het aantal genezingen snel stijgt. 107 coronapatiënten werden van dinsdag op woensdag genezen verklaard. In totaal herstelden 4881 mensen van het coronavirus in Marokko, of 64,42 procent van alle patiënten.

In de afgelopen 24 uur werden ook twee overlijdens geregistreerd. Het dodental door het coronavirus stijgt daarmee naar 202 (2,67 procent). Tot deze ochtend werden nog 2494 mensen met het coronavirus behandeld en werden 153.788 mensen negatief getest.

Mohamed Lyoubi, directeur epidemiologie bij het Marokkaanse ministerie van Gezondheid, stelt dat ondanks een daling van het aantal besmettingen, de situatie in Casablanca zorgwekkend blijft, waardoor een versoepeling van de noodtoestand nog niet mag worden overwogen.

Bladna.nl