Zoeken

Zorgen over complottheorieën coronavaccin bij moslims Rotterdam

9 januari 2021 - 13:20 - Wereld

©

Ook in de moslimgemeenschap worden complottheorieën met betrekking tot vaccins tegen het coronavirus gretig gedeeld via sociale media. De Stichting Platform Islamitische Organisaties in Rotterdam maakt zich hier grote zorgen over.

Volgens Mohamed Bouimj van de Stichting Platform Islamitische Organisaties in Rotterdam halen veel mensen met een islamitische achtergrond al hun informatie uit filmpjes op Instagram, Facebook en Twitter. Mensen zonder enige kennis van zaken beweren bijvoorbeeld dat wie het coronavaccin neemt, over drie jaar dood zal zijn, of nog dat in het vaccin een chip zit om je te volgen.

Er zijn groepen die bijzonder gevoelig zijn voor deze desinformatie, vooral mensen die geen kinderen hebben om hun ouders van de juiste informatie kunnen voorzien zullen dit geloven, wat hen extra kwetsbaar maakt. Ze worden via Whatsapp opgeroepen om zich niet te laten inenten. Er zijn ook veel vloggers en influencers die zo’n oproep steunen, zegt Bouimj aan RTV Rijnmond.

De Stichting Platform Islamitische Organisaties in Rotterdam pleit daarom voor een aangepaste communicatie voor die groepen. "Ik ben van plan om filmpjes te gaan maken met de juiste informatie en die vervolgens te verspreiden binnen de Turkse en Marokkaanse gemeenschap. Daarvoor heb ik artsen nodig die mij daarbij kunnen helpen." Hij roept de hulp in van artsen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond om filmpjes te maken om deze doelgroepen van de juiste informatie te voorzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team