Zoeken

Moslims vrezen voor coronavaccin

18 januari 2021 - 11:20 - Wereld

©

Nu de vaccincampagne tegen het coronavirus in verschillende landen van start is gegaan, maken moslims en joden zich zorgen over de samenstelling van het vaccin. Om iedereen gerust te stellen, melden de laboratoria Pfizer, AstraZeneca en Moderna aan persdienst AP dat hun vaccins geen varkensgelatine bevatten. Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in medicijnen en zou een probleem zijn voor moslims en joden die zich strikt aan hun religie houden.

Na de verklaringen van de laboratoria, proberen ook religieuze instanties de gelovigen gerust te stellen. In Indonesië is de vaccinatiecampagne inmiddels gestart. De Indonesische raad van Ulema heeft de Chinese vaccin Sinovac een halal-certificaat toegekend. De Indonesische president Joko Widodo was de eerste in zijn land die werd gevaccineerd om op die manier het goede voorbeeld te geven.

In Maleisië heeft de minister van Religieuze Zaken gezegd dat een injectie van een vaccindoses toegestaan is. Hij volgt hiermee het advies dat is uitgegeven door de religieuze autoriteiten van het land. In de Verenigde Arabische Emiraten heeft de hoogste religieuze leider, Sheikh Abdullah Bin Bayyah, als eerste het vaccin toegediend gekregen, meldt saphirnews.

Hetzelfde gebeurt in Singapore, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Daar hebben de religieuze autoriteiten ook advies gegeven om wel het vaccin te doen en stellen dat de gezondheid voorop staat. In Israël zijn ze ook al begonnen met vaccineren. Daar zijn inmiddels twee miljoen mensen gevaccineerd.

Hoe dan ook, met of zonder toegestane ingrediënten willen veel mensen zich niet laten vaccineren. Maar zoals Paus Francis, die overigens een eerste dosis van het vaccin heeft gekregen, zegt: "Het is een ethische keuze. Want je speelt met je gezondheid, je leven en de levens van anderen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team