Zoeken

Nederland: ophef om uitspraak Aboutaleb over Ramadan en avondklok

23 maart 2021 - 10:40 - Wereld

©

Rechtse partijen in Nederland reageerden woedend op de uitspraak van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb over de avondklok en de ramadan. Aboutaleb zei in een interview dat hij vreesde dat moslims in zijn stad zich niet aan de avondklok zullen houden tijdens de Ramadan. PVV en Leefbaar Rotterdam vinden dit een klap in het gezicht van niet-moslims.

De Telegraaf schrijft dat PVV-leider Geert Wilders woest is. Hij Twitterde : "Nooit hoorden we Aboutaleb over de avondklok. Het maakte hem niets uit, maar nu het over moslims en de Ramadan gaat maakt hij zich ineens grote zorgen."

Leefbaar Rotterdam en de lokale fractie van de PVV gaan in de Kamer schriftelijke vragen stellen over de uitspraak van Aboutaleb. Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf noemt de uitspraken "absurd en een klap in het gezicht van vele families die met kerst, verjaardagen, oud en nieuw of begrafenissen hun familie niet konden zien". Ze heeft voor donderdag een raadsdebat aangevraagd om onder meer garanties te vragen dat de politie en boa’s tijdens de Ramadan even hard zullen optreden.

Maandag liet minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid weten dat het met islamitische en religieuze organisaties in gesprek zou gaan. Hij wil met deze organisaties de coronamaatregelen en voornamelijk de avondklok bespreken, met de nadruk op Pasen en de Ramadan. Grapperhaus overweegt de avondklok met een uur te verlengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team