Zoeken

Collectieve immuniteit in Marokko eind 2021 verwacht

23 april 2021 - 19:40 - Wereld

©

Het hoofd van de missie van het Internationaal Monetair Fonds in Marokko, Roberto Cardarelli, heeft tijdens een videobijeenkomst de verwachting uitgesproken dat Marokko pas in het laatste kwartaal van dit jaar de gewenste groeps-immuniteit voor het coronavirus zal bereiken. Pas dan zou het normale leven van voorheen in het koninkrijk weer mogelijk zijn.

Tijdens de virtuele bijeenkomst over het thema: "Wereldwijde economische voorspellingen: welke vooruitzichten zijn er voor Marokko en de MENA-regio?", prees Cardarelli het tempo waarmee er in februari en maart is gevaccineerd in Marokko. Ook geeft hij het koninkrijk complimenten voor de vlotte distributie van de vaccins.

Momenteel loopt de vaccinatiecampagne in Marokko minder soepel volgens de IMF-functionaris. Door de vertraagde leveringen van de vaccins, denkt Cardarelli dat het bereiken van groepsimmuniteit voor het einde van de maand juni niet meer haalbaar is voor Marokko.

Cardarelli benadrukt dat het succes van de vaccinatiecampagne vooral belangrijk is voor het herstel van de gehavende toerisme-sector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team